Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Posgrau Binding 2017-2018

 info  Primera visita   |   On som   |

logo uvb3

logo

Posgrau Binding 2017-2018

 

Postgrau en Detecció i Tractament de les Dificultats d'Aprenentatge de la lectura:

Introducció al Projecte Binding

Per cobrir la necessitat de formació continuada com a activitat fonamental en la vida de qualsevol professional, i especialment dels professionals de la salut i l'educació.

Es tracta d'un postgrau (Títol d'Expert) que forma part del Programa Propi de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. Gestió i administració acadèmica a càrrec de la Fundació Josep Finestres.

 

 0.E Testimonios 9 Medium
INFORMACIÓ GENERAL
 
Preinscripció: de l'1 de Juliol al 29 de Setembre de 2017.
Matrícula oberta: de l'1 al 30 d'octubre de 2017.
Modalitat: Presencial i on-line.
Assistència mínima: 75% de les classes.
Calendari docent: 21 d'octubre 2017 al 23 de juny 2018.
Horaris: Un dissabte al mes de 9: 30h a 14h.
Preu: 500 €.
Total hores: 150 hores. (Total d'hores de formació entre classes presencials, tutories, pràctiques i treball propi de l'alumne).
Crèdits ECTS: 15 crèdits.
Lloc: Palau de les Heures i Edifici de Llevant del campus de Mundet. Passeig de la Vall d'Hebron, 171. 08035, Barcelona.

OBJECTIUS

 Generals  Específics
 • Actualitzar els coneixements teòrics sobre les causes dels trastorns específics de la lectura.

 • Aprendre a avaluar i diagnosticar les dificultats d'aprenentatge de la lectura seguint metodologies avalades científicament.

 • Conèixer la metodologia d'intervenció en dificultats de la lectura utilitzada des del projecte Binding i altres metodologies avalades científicament.

 • Conèixer les perspectives teòriques més actuals en el camp de les dificultats lectores

 • Conèixer diferents estratègies d'avaluació i intervenció en les dificultats de la lectura amb suport científic

 • Saber aplicar específicament la metodologia d'avaluació i intervenció emprada en el projecte Binding per les dificultats lectores

 • Conèixer de forma clara i concreta les aplicacions del mètode Binding a les escoles

 • Conèixer de forma clara i concreta les aplicacions del mètode Binding en centres de tractament psicoeducatiu

Profesionales 1
 
DESTINATARIS
 
SORTIDES PROFESSIONALS
 • Graduats o llicenciats en Psicologia.

 • Psicòlegs clínics, psicòlegs generals sanitaris.

 • Graduats o llicenciats en Logopèdia, Psicopedagogia o Magisteri Infantil que treballen o estan interessats en treballar en el camp de les dificultats d'aprenentatge.

 • Logopedes, psicòlegs i psicopedagogs en escoles o en gabinets d'intervenció en dificultats de l'aprenentatge.
 • Mestres de diferents especialitats.
 • Estudiants d'últims cursos de graus relacionats amb la temàtica del postgrau.

 

DETALLS DEL TEMARI 

Títol d'Expert   Crèdits    Hores 
Mòdul Expert

Dificultats d'aprenentatge de la lectura: Bases teòriques del Projecte Binding.

 3 Cr   ECTS 

20 hores lectives/ 25 hores treball dirigit/ 30 hores de treball autònom

Mòdul Expert 2 

Intervenció en dificultats de lectura basada en evidència científica: Proposta de treball des del Projecte Binding.

 3 Cr ETCS 

20 hores lectives/ 25 hores treball dirigit/ 30 hores de treball autònom

Mòdul Expert 3
Pràctiques en el Projecte Binding i Institucions col·laboradores.  9 Cr ETCS

175 hores presencials/ 50 hores de treball autònom                                                     (presencials + on-line)  

 

Filosofia Formativa

 El programa de postgrau 'Avaluació i Intervenció en dificultats d'aprenentatge de la lectura: Introducció al Mètode Binding' 'es divideix en 2 assignatures de postgrau, un treball final de postgrau, i el mòdul de pràctiques.

És vocació del postgrau transmetre noves eines de fiabilitat i validesa provades, i d'una eficàcia molt superior a la de mètodes que es van dissenyar fa tan sols 5 o 10 anys.

El postgrau, plenament articulat al projecte Binding, vol suposar un impuls en el diagnòstic i el tractament de les dificultats d'aprenentatge, amb un objectiu fonamental: que els professionals disposin del millor que la ciència actual posa al nostre abast per ajudar a cada nen o adolescent a resoldre la seva problemàtica.

El pla docent contempla:

Tema 1. Bases teòriques | Objectiu: Coneixement dels últims avenços en la ciència en el camp de les dificultats d'aprenentatge de la lectura i reflexió sobre algunes de les limitacions del coneixement acumulat.

Tema 2. Intervenció | Objectiu: analitzar les característiques de la dificultat de lectura i el context social, familiar i cultural en què apareix la dificultat, per poder proposar la intervenció de la qual es pronostica un major efecte beneficiós.

Pràctiques | Objectiu: Facilitar l'acompanyament que permeti l'autonomia del professional en l'aplicació de la metodologia Binding en les diferents àrees assistencials. Els estudiants de postgrau realitzaran una memòria de pràctiques.

PROFESSORAT

Direcció
 
     
 
Javier Rodriguez
 
 
Diplomat en Logopèdia, llicenciat en Psicologia per la Universitat de Oviedo, amés de doctor en Psicologia per aquesta mateixa universitat. Especialista en Psicolingüística i Neuropsicologia Cognitiva del Llenguatge. Professor agregat a l’àrea de Psicologia del Pensament i del Llenguatge de la Universitat de Barcelona. La seva recerca es centra en l'estudi del processament semàntic tant en persones amb desenvolupament típic com en relació a diferents trastorns.
 
 itsaso
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Itxaso Barberia
 
Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona
 
 
Docents
 
     
jorge
 
Jorge Lopéz
 

Responsable de l'àrea de recerca del Projecte Binding i col·laborador clínic.

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Salamanca i doctor per la Universitat de Barcelona al programa de Biomedicina. Va estudiar el màster oficial de Neurociències de la UB. Ha estudiat i col·laborat en diferents universitats i institucions: Università La Sapienza de Roma, Universitat Autònoma de Barcelona, Sensory-Motor Systems Lab de Zuric (Suïssa).

 
 
Laura 
 
Laura Pérez
 

Responsable de l'àrea de docència del Projecte Binding i col·laboradora clínica.

Llicenciada en Psicologia (2007), Màster en Neurociències (2009) i Doctora en el programa de Biomedicina (2016) a la Universitat de Barcelona.Docent des de 2015 en el postgrau de Detecció i intervenció en trastorns d'aprenentatge, títol propi de l'UB i docent al grau de psicologia de la UOC.

           
 
 
Silvia Tubau
 
Responsable Assistencial del Projecte Binding i col·laboradora clínica.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Postgraus en Psicopatologia Clínica, Detecció i Intervenció de les Dificultats de l'Aprenentatge de la Universitat de Barcelona i en Psicologia de l'Educació a la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia).

 
 Irina 
 
Irina Benagies
 

Col·laboradora amb el Projecte Binding como investigadora, docent i clinica.

 
Llicenciada en Psicologia (2007), Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut (2009), Doctora en el programa de  Psicologia Clínica i de la Salut (2013) i Psicòloga General Sanitària (2015) per la Universitat de Barcelona. 
Actualment es dedica a la recerca, la docència i la intervenció en el camp de les dificultats d'aprenentatge. El seu principal interès és la innovació, el desenvolupament i l'aplicació d'intervencions eficaces que ajudin a superar aquestes dificultats amb èxit.
hector 
 
Héctor García
 

Col·labora amb el Projecte Binding com clínic i docent.

Llicenciat en Psicologia i Doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge per la Universitat de Barcelona. Codirector del Diploma de Postgrau i Master: 'Actuació clínica en Psicopatologia i Psicoanàlisi'. Psicòleg a la Clínica Psicològica de la UB. Coordinador del seminari 'La Clínica Psicoanalítica al segle XXI' a la Facultat de Psicologia de la UB.

 
 
 
 
 
 
Prácticas
 
     
 Tania
 
Tania Rosillo
 
Responsable de l'àrea de escoles del Projecte binding i col·laboradora clínica.

Llicenciada en psicologia per al UB (2005) y posterior formació en neuropsicologia i psicologia infantil. Acreditada com a psicòloga general sanitària. Després d’anys treballant en consulta privada decideixo compaginar aquesta amb el Projecte Binding per adquirir formació especialitzada i de qualitat en dificultats d’aprenentatge i col·laborar oferint una bona intervenció a totes aquelles persones que contacten amb nosaltres per millorar les seves habilitats lectores.

 
 LLR8105
Eric Redondo 
 
Responsable de l'àrea de centres Col·laboradors amb el projecte binding i col·laborador clínic.

 
Psicòleg graduat a la Universitat de Barcelona (UB).
Postgrau en detecció i Tractament de les Dificultats d'aprenentatge.
Màster en Psicologia Forense (UB)

 
 
 andreu
 
Andreu Mora
 

Responsable de l'àrea de famílies del Projecte binding y colaborador clínico.

 

Psicòleg graduat a la Universitat de Barcelona (UB).

Psicòleg General Sanitari. Màster en Psicogerontologia i postgrau en detecció i tractament de les dificultats d'aprenentatge.

Vaig decantar-me professionalment en l’àmbit dels trastorns d’aprenentatge en començar a col·laborar en el Projecte Binding i valoro molt positivament la constant actualització professional en el projecte i els resultats tan satisfactoris que aconseguim amb els nens i nenes amb dificultats lectores.

 
 
   

 

PRÀCTIQUES PROFESSIONALS

Actualitzarem aquesta secció a mesura que les escoles que col·laboren amb nosaltres confirmin la seva adherència al programa de pràctiques (2017-2018).
 
 
 
 
PREU
Import de matriculació Postgrau: 500 €
 
Han d'afegir 76 € en concepte de taxes administratives i assegurança de pràctiques.
PREISCRIPCIONS I MATRÍCULES
Preinscripció del 1 de Juliol al 29 de Setembre de 2017.
Matrícula del 1 al 30 de octubre de 2017.
 
CONTACTE

Pots contactar amb nosaltres per email:

Contacte: Laura Pérez Zapata

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La metodologia Binding

La metodologia Binding dedica una atenció especial als nens que tenen dificultats d'aprenentatge, sobretot en el cas de la lectura (dislèxia i dificultats de comprensió). Els estudis que hem fet en les diferents seus del projecte Binding arreu del món ens permeten garantir que, en més del 90% dels casos, els nens que treballen amb aquesta metodologia superen les seves dificultats i arriben a tenir rendiments que els situen per sobre del nivell mitjà a la seva edat.

Contactar amb nosaltres

Si necessiteu més informació, no dubteu en escriure'ns i us respondrem el més ràpid possible. 

Famílies: projecte.Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Escoles: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Centres professionals: centresAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

On som