Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Preguntes freqüents

 info  Primera visita   |   On som   |

logo uvb3

logo

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 986

Preguntes freqüents

Què és el projecte Binding?

El projecte Binding és una metodologia innovadora per ensenyar a llegir i per intervenir en les dificultats lectores que neix d’aplicar l’evidència científica en l’àmbit de l’aprenentatge. Saber com treballa el nostre cervell per fer una tasca tan complicada com la lectura és essencial per poder crear les millors tècniques d’aprenentatge lector. Malgrat que encara queda molt camí a recórrer en aquest sentit, actualment se sap que llegir i comprendre és el resultat d’una gran quantitat de processos cognitius: la memòria de treball, el bucle fonològic i la capacitat d’inferència i deducció, entre d’altres. Així doncs, Binding parteix de la idea que la millor manera d’ensenyar a llegir és entrenar el que s’ha comprovat científicament que és important a l’hora d’adquirir la lectura: descodificació, memòria de treball, morfologia i lèxic. Els resultats extrets els darrers d’anys de l’aplicació de Binding així ho avalen.

Binding és el resultat de la conjunció de diversos investigadors i té un caràcter  interuniversitari. La iniciativa ha nascut a la Universitat de Barcelona (UB) i col·labora amb investigadors d’altres universitats d’arreu del món. Entre les universitats que hi col·laboren destaquen la Universitat de York a Toronto, la Universitat de Toronto, la Universitat de Stanford, la Universitat de La Laguna, la Universitat de Màlaga i la Universitat París Descartes. L’objectiu general que té el grup és el de col·laborar amb equips psicopedagògics i de mestres d’algunes escoles per tal de desenvolupar metodologies d’intervenció tan eficients com sigui possible i que incorporin la recerca més actual i valuosa.

La nostra màxima preocupació és l’educació de cada nen. Les dades actuals de fracàs escolar al nostre país són alarmants. Per bé que se sap que el fracàs escolar és causat per un conjunt de factors, avui en dia la comunitat científica ha arribat al consens que una de les principals causes de fracàs escolar és la dislèxia o dificultat lectora. Les dades que ho avalen són sorprenents i alhora preocupants. És per això que el projecte Binding ofereix intervenció per tal de superar les dificultats lectores, tant en l'àmbit individualm per nens de totes les edats, com en l'àmbit escolar, per a nens de primer de primària.  

A qui va dirigit el mètode Binding?

El mètode Binding està pensat per a nens i nens en edat escolar, però també s'utilitza en intervencions a persones adultes, amb una alta taxa d'èxit.

 

A Binding tenim dos mètodes, l'anomenat Petit Binding, que consisteix en una intervenció a l'escola a tots els nens de primer de primària per tal d'adquirir una bona base en la lectura i detectar problemes d'aprenentatge tan aviat com sigui possible, i el que anomenem Olders, destinat a qualsevol persona que vulgui superar les seves dificultats lectores i d'aprenentatge, que consisteix en una intervenció personalitzada i que implica un treball diari des de casa a través d'Internet.

Amb quins materials treballem?

 

El mètode Binding treballa amb pseudoparaules; és a dir, paraules sense significat que es basen en paraules reals. El fet de treballar amb aquestes pseudoparaules ens permet entrenar la descodificació lectora i evitar la memorització de paraules. El nostre objectiu és que els infants i adolescents tinguin una bona velocitat lectora, i això aconseguirem si són capaços de llegir ràpidament qualsevol paraula. Treballem amb un sistema sil·làbic, i el fet de treballar amb pseudoparaules ens permet que el nen/a no pugui deduir la paraula, sinó que hagi de llegir-la completament per dir-la correctament.

Quina formació rebrem com a pares per tal d'aplicar bé l'entrenament des de casa?
El clínic tindrà un contacte via on-line amb la família. Aquest contacte serà presencial una vegada cada mes o mes i mig. El clínic en tot moment orientarà els pares, explicarà com reforçar positivament els infants i pretendrà oferir servei adaptat a les necessitats de les famílies.

Basant-nos en la concepció que cada nen amb dificultats lectores és diferent, i cada dinàmica familiar també, pretenem oferir un servei personalitzat a cada família.

Quin seguiment tindrem per part de l'equip Binding?
El clínic farà un seguiment diari, respondrà a les preguntes de les famílies, valorarà les sessions qualitativament i quantitativament basant-se amb la informació facilitada per les famílies i els matemàtics i farà una devolució que solucioni els dubtes o problemàtiques sorgides durant la sessió de Binding.

En les visites mensuals el clínic avaluarà el nen, farà la devolució de resultats i gestionarà els aspectes subjectes de millora en les sessions.

La metodologia Binding

La metodologia Binding dedica una atenció especial als nens que tenen dificultats d'aprenentatge, sobretot en el cas de la lectura (dislèxia i dificultats de comprensió). Els estudis que hem fet en les diferents seus del projecte Binding arreu del món ens permeten garantir que, en més del 90% dels casos, els nens que treballen amb aquesta metodologia superen les seves dificultats i arriben a tenir rendiments que els situen per sobre del nivell mitjà a la seva edat.

Contactar amb nosaltres

Si necessiteu més informació, no dubteu en escriure'ns i us respondrem el més ràpid possible. 

Famílies: projecte.Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Escoles: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Centres professionals: centresAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

On som